Skal vi snakke om det?

Dette indhold er sponsoreret

For mange voksne kan det blive sværere og sværere at tale helt almindeligt om tingene. Det kan desværre få den kedelige konsekvens, at vi bliver mere indelukket med vores egne udfordringer og til sidste ikke får dem bearbejdet. Mange af os vil mene, at vi er stærke nok til at klare det selv. Især mænd udviser den tendens, som det maskuline køn.

Men det paradoksale er, at det ikke er svagt at bede om hjælp. Tværtimod er det stærkt at turde indrømme over for sig selv, at man får brug for andre for at bearbejde et emne.

Og hvorfor skulle man forhindre sig selv i at få bearbejdet noget, som fylder og gør, at man ikke kan leve livet til fulde? Her på excellentlife.dk handler det netop om at tage ejerskab på sit liv og være i stand til at få det meste ud af det. Derfor har vi talt med vores lokale psykoterapeut i Odense om, hvem det er, der kan få behov for hjælp og hvorfor.

Alle kan få brug for hjælp

Det er vigtigt at slå fast, at alle kan få brug for at tale med en professionel. Det kan skyldes noget pludseligt som at miste en man holder af, at have været involveret i en ulykke eller på anden vis føle sig i pludselig tvivl om sin identitet, når denne er blevet sat på prøve.

Mister vi f.eks. en partner, er det helt okay at spørge sig selv, hvem man egentligt er, når man ikke har den anden person ved sin side. Det kan virke omsonst, men faktiske får mange behov for at finde ud af, hvad de egentligt har lyst til at være, efter et brud med en person, der har haft en stor rolle i livet.

Men personer, der søger hjælp, behøver ikke at have oplevet noget her og nu. Det kan også være, at det endelig er blevet tid til at få gjort op med nogle ting fra barndommen, som har påvirket en senere i livet og formet nogle negative mønstre.

Uanset hvad, så hjælper det at tale med nogle om det. Særligt en psykoterapeut, som kan være med til at skabe forståelse, sætte ting i kontekst og give værktøjer til at komme videre.