Sådan skal du pleje dit hår

Vil du gerne have sundt og stærkt hår? Så er du landet det rigtige sted. Her har vi nemlig samlet de bedste plejetips. Læs med her og bliv klogere på, hvad du måske gør forkert, når plejer dit hår.

Vask ikke håret hver dag

Hårvask slider en del på håret, og det kan derfor være en god idé at skære det ned til kun 2-3 gange om ugen. Hvis du har meget fedtet hår og slet ikke kan bære tanken om kun at vaske håret et par gange om ugen, så kan du godt blive ved med at vaske håret hver dag – men vælg en mild shampoo, så du slider så lidt på håret som muligt. Hvis du træner ofte, kan det også være fristerende at skylle sveden væk med masser af sæbe. Det er dog her en god idé blot at skylle håret igennem med rent vand – og bruge lidt balsam, hvis du ved, at dit hår kan være svært at rede ud.

Vask håret rigtigt

Når du skal vaske hår, er det meget vigtigt at du vasker det rigtigt. Start med at børste håret, inden du går i bad. Redt hår bliver nemlig mere rent og filtrer også mindre efterfølgende. Brug så kun en lille klat shampoo og lad det sidde i et minuts tid, inden du skyller det ud igen. Det sørger for, at du får opløst al snavs og får håret helt rent i første omgang. Brug herefter balsam, men kun i spidserne og skyl så håret i rigelige mængder vand. Vandet skal helst være lunkent, da alt for varmt vand faktisk udtørrer både hår og hovedbund – og så kan det være en god idé at slutte af med koldt vand, da det lukker hårstrået og gør håret blankt og pænt.

Tør håret forsigtigt

Når du skal tørre håret, kan det være en god idé at bruge hårtørreren frem for håndklædet, da det ikke knækker håret i samme omfang. Brug kun håndklædet til at trykke vandet ud af håret, lad det lufttørre indtil det er næsten tørt og gå så i gang med hårtørreren. Hold den så langt væk fra dit hår som muligt og brug også gerne den laveste temperatur. Du bør også bruge en god heat protection spray for at beskytte håret fra varmen fra hårtørreren.

Klip spidser regelmæssigt

Spaltede spidser får håret til at se usundt og slidt ud, og det er desværre ikke noget, man kan komme af med igen udelukkende med pleje. Man skal altså en tur forbi frisøren – gerne hver 6. til 8. uge. Det får håret til at se sund ud og vedligeholder også frisurens form. Håret vokser ca. 12 millimeter om måneden, så du kan sagtens få langt hår, hvis du blot nøjes med at få klippet én centimeter af cirka hver 2. måned. Hvis du står og mangler en dygtig frisør, kan du med fordel prøve denne professionelle damefrisør i Kolding.

Dette indhold er sponsoreret