Sådan indretter du bedst store rum

Dette indhold er sponsoreret

Mange drømmer om at bo i en bolig med mange kvadratmeter – og det har faktisk betydet, at mange har valgt at prioritere store rum i deres boligjagt eller endda har valgte at rive en væg eller to ned eller bygget til for at få mere plads. Rummene skal i dag nemlig ikke kun være funktionelle. De skal også indbyde til sociale sammenkomster. Mange opdager dog, at det ikke er helt så nemt at indrette de store rum, når man først har dem. Vi har derfor her samlet nogle gode tips til, hvordan du kan indrette store rum og skabe hygge på de mange kvadratmeter.

Indret rummet i grupper

Når man skal indrette et hjem med mindre rum, er der typisk kun ganske få alternativer i forhold til, hvordan de forskellige møbler kan stå – og det gør det nemt at indrette rummene. Hvis du dog i stedet har et stort rum, er der en del flere muligheder, og det betyder, at det kan være svært at finde den bedste løsning. Vi foreslår, at du indretter rummet i grupper. Tænk først over, hvilke funktioner rummene skal have og så dele funktionerne op i hver deres gruppe. Det kan f.eks. være at du skal indrette en stor stue med både en spiseafdeling og et sofahjørne. De kan med fordel adskilles med god afstand, så rummet både virker overskueligt og ikke for tæt pakket.

Flere kvadratmeter har også den fordel, at man kan satse på lidt større møbler end man ellers ville. Det betyder, at man f.eks. kan anskaffe en stor lækker U-formet sofa eller måske endda et smukt rundt plankebord. Ved flere kvadratmeter har man nemlig plads til, at møblerne kan fylde lidt mere end det ellers er ønskværdigt i et mindre rum.

Opdel med tæpper

Tæpper benyttes generelt ikke meget i små rum, da de tager meget plads, og rummene derfor hurtigt kan komme til at se meget overfyldte ud. Hvis man dog har store rum med flere forskellige funktioner, kan tæpper dog gøre underværker for indretningen. De er nemlig oplagte til at markere områderne i indretningen. Det skaber et bedre overklik over rummet som helhed og viser, hvilke møbler der hører til hvilke dele af rummet.

Placér møblerne mere centralt i rummet

I et hjem med mindre rum er vi vant til at placere vores møbler langs væggene, så der er plads til bevægelse. Hvis du dog har mange kvadratmeter at fylde ud, kan rummet hurtigt fremstå tomt, hvis alle møbler står op ad væggen – og det er altså ikke særlig moderne, hvis du har et kæmpe dansegulv midt i stuen. Det er derfor en god idé at skabe balance i rummet ved at placere møblerne i midten af rummet frem for langs væggene – og det giver dig samtidig mulighed for at udnytte væggene på bedste vis med bl.a. opbevaringsplads.