Pas på dine tænder for et sundere liv

Dette indhold er sponsoreret

Dine tænder spiller med stor sandsynlighed en større rolle, end du er klar over. Jovist skal de kunne tygge og jovist skal de helst se pæne ud, men var du klar over, at dine tænder kan skabe problemer for både det mentale og fysiske, hvis ikke de plejes og fungerer? Vi har talt med Greve tandlæge om vigtigheden i et sundt tandsæt.

Dine tænder kan påvirke hele kroppen

Hvis det gør ondt i tænderne, er der fare for, at det kan forplante sig på andre måder til resten af kroppen. Tænderne er en vigtig del af tyggeapparatet og derved fordøjelsen, hvorfor det skal tages seriøst, når man oplever smerter eller ubehag, som en tandlæge bør se nærmere på.

Er der problemer med tænderne, kan det føre til slem hovedpine, søvnløshed, maveproblemer, humørsvingninger og meget mere. Det kan variere fra person til person, hvor meget man vil bemærke konsekvenserne, men det er værd at investere i god tandpleje og huske sine tandlægebesøg, så man undgår denne type negative konsekvenser.

Dine tænder kan give dårligt selvværd

Hvis du er meget bevidst om dine tænder, fordi du ikke synes, de er lige nok eller hvide nok – eller nogle af dem mangler – kan det gå udover dit psykologiske velbefindende.

Mange oplever at de føler sig mindre værd, fordi de er hårdt ramt på selvtilliden fra skæve tænder og des lige. Og mange oplever også, at de afholder sig fra at deltage i sociale sammenhæng eller ikke smiler særligt meget, fordi de ikke vil blotte deres tænder. Det fører til en dårligere livskvalitet, hvor man lever i en slags frygt eller skjul, fremfor at nyde livet.

For disse personer handler det i høj grad om at huske, at der er mange grunde til at smile og at man tit gør et problem større end det er. For nogle vil man dog ikke kunne komme uden om kosmetiske operationer, før de igen kan føle sig ’normale’ igen.

Dine tænder spiller kort fortalt en stor rolle, så huske at pleje dem og passe på dem. Børst dem 2 gange dagligt af minimum 2 minutters varighed – og sørg derudover for at bruge tandtråd.