Hvad er en god arbejdsplads?

Dette indhold er sponsoreret

Hvordan bliver en god arbejdsplads defineret? Svaret har måske noget at gøre med stemningen, kollegaerne, chefen, opgaverne eller også lønnen. Men har du nogensinde tænkt på, at en god arbejdsplads er defineret som vilkårene du arbejder under? Hertil hører også din arbejdsplads, altså rent faktisk det sted, hvor du arbejder. Ikke hele bygningen, men dit bord, din stol og din skærm. Man kommer nemt til at glemme, at ens arbejdsplads består af så mange forskellige faktorer. I denne artikel får du lidt at vide om de fysiske betingelser, som skal være udført efter BFAs (Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø) bestemmelser for at din arbejdsplads kan kalde sig “en god arbejdsplads”.

Når man arbejder på et kontor, er det vigtigt at have det rigtige udstyr, hvis man gerne vil udføre sit arbejde i mange år. Ved at købe de rigtige kontormøbler forebygger man mod smerter i for eksempel ryggen, nakken og skuldrene. Et godt arbejdsmiljø skaber man ved at tage hensyn til kroppens naturlig måde at bevæge sig på. Vi er ikke bygget til at sidde stille i otte timer i træk. Vores kroppe trænger til at strække sig og bevæge sig for at belastningen på kroppen ikke bliver for stor. Derfor er det vigtigt at arbejde på en arbejdsplads, som du kan indrette efter dine behov. Med det mener vi, at dit bord skal kunne hæves og sænkes, din kontorstol skal kunne indstilles i højden og være polstret, og afstanden mellem din skærm og dine øjne skal ideelt være mellem 50 og 70 cm.

I forhold til din kontorstol findes der forskellige løsninger, som kan understøtte dig, både når du sidder eller står ved dit arbejdsbord. Der findes for eksempel “rytter-stole” og “stokke-stole” som garanterer dig muligheden for en varieret og afvekslende arbejdsstilling.

Ved siden af bordet, stolen og skærmen skal du også huske, hvordan arbejdspladsen ser ud, når du arbejder hjemmefra. Følger din arbejdsplads derhjemme retningslinjer i forbindelse med arbejdsmiljøet? Har du en mus og tastatur at arbejde med?

Der findes mange ting at tænke på, men i den sidste ende hjælper de nævnte retningslinjer dig med at forblive sund og rask og forebygge smerter.