GUIDE: Sådan integrerer du afslapning i din boligindretning

Vi er ankommet i den mørkere halvdele af året, og så trænger vi alle sammen til noget afslapning. I Danmark bruges der jo især hygge-konceptet, masser af stearinlys og småkager til at byde vinteren velkommen. Nogle gange er det dog en god idé at prøve noget nyt. Derfor har vi samlet her nogle tips til, hvordan du kan integrere afslapning i din indretning.

Brug de rigtige farver

De farver du bruger i din indretning kan godt have en indflydelse på hvor afslappet du føler dig. Mange studier viser for eksempel, at farven blå har evnen til at reducere stress og generelt virker afslappende på vores krop. Meget naturlige farver som fx brun, grå og grøn kan hjælpe dig i forhold til en balanceret livsstil og til at holde styr på nervøsitet eller angst. De har en beroligende virkning på os og kan derfor hjælpe dig med at få lidt mere ro og orden i din bolig.

Hyggelige hængekøje – Bring atmosfære ind i stuen

En anden måde at integrere afslapning i din indretning er ved at købe en hyggelig hængekøje. Du kender bestemt den vægtløse følelse man får, når man sidder eller ligger i en hængekøje. Indtil nu har du nok forbundet hængekøjen mere med en ferie ved stranden og meget sol og ikke din bolig. Men denne afslappende atmosfære, som du kender godt fra dine ferier, kan du også få ind i din egen bolig. Det gør du fx med en hængekøje, som du kan bruge indenfor i stedet for udenfor. Der findes flere forskellige variationer, med eller uden stativ for eksempel – og på den måde er det garanteret, at en hængekøje kan finde en plads i enhver lejlighed, bolig eller hus. Hvis du ikke har så meget plads, eller du ikke vil bruge for meget plads, kan du med fordel vælge en hængekøjestol i stedet for.

Hængekøjen tilføjer lidt ekstra hygge til din bolig, og du kan slappe helt af, når du tager en lille pause i den. En hængekøje egner sig også rigtig godt til en eftermiddagslur. Du kan derudover afmontere den og har muligheden for bare at tage den med dig på din næste ferie, hvis I fx skal i sommerhus eller en tur på stranden.

Dette indhold er sponsoreret