Det vidste du ikke om hypnose

Dette indhold er sponsoreret

Hypnose har altid haft en aura af mystik omkring sig – måske fordi tv og film har fået det til at fremstå som noget hokus-pokus. Det er dog langt fra sandheden om hypnose. Vi har derfor i dag sat fokus på hypnose og svarer på alle de gængse spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvad det er, hvordan det foregår og hvad det er godt for.

Hvad er hypnose?

Hypnose er en reel og seriøs behandlingsform, som kan bruges både ved fysiske og psykiske lidelser og problemstillinger. Hypnose som behandlingsform kan faktisk bruges ved alle former for ønskede forandringsprocesser, heriblandt bearbejde angst, fjerne traumer og lindre smerter. Ved hypnose kommer man i en tilstand af dyb fokusering og koncentration, imens man lukker af for alle ydre påvirkninger og stiller sig mindre kritisk over for det, hypnotisøren fortæller. Det er her individet bliver påvirket til at overkomme problemstillingen.

Hvordan foregår hypnose?

En hypnosesession begynder med en samtale, som har til formål at afdække problemet. Det er i løbet af samtalen at klienten finder frem til, hvad han/hun ønsker i stedet for problemet og i fællesskab bliver der formuleret et mål. Herefter skal klienten slappe af og selve hypnosen kan begynde. Hypnosen sættes i gang ved hjælp af kommunikative teknikker, som fører klienten ind i en behagelig og afslappet trancelignende tilstand. Under hypnosen bliver klienten ”omprogrammeret” ved at gamle mønstre bliver til mere konstruktive tanker og dermed mere hensigtsmæssig adfærd. I løbet af hypnosen er en del af bevidstheden til stede og man hører alt, hvad der bliver sagt. Det er dog meget almindeligt at man glemmer det igen bagefter. Når hypnosen skal afsluttes, bliver man på en blid måde ledt tilbage til virkeligheden.

Hvad kan hypnose hjælpe med?

Hypnose kan som tidligere nævnt bruges ved både fysiske lidelser og psykiske problemstillinger. Det kan f.eks. hjælpe dig med at komme af med dårlige vaner som f.eks. rygning eller en stor sukkertrang – og så kan det også hjælpe dig med at slippe af med bl.a. angst, stress og fobier. Hypnose kan således hjælpe med mange forskellige problemstillinger samtidig med at det er en meget blid og effektiv behandlingsform, der kan skabe resultater efter blot et par sessioner.

Har du en lidelse, en problemstilling eller en dårlig vane, du gerne vil af med, så kan du få hjælp af Annette Bøgstrup, som tilbyder hypnose i Middelfart og omegn.