5 tegn på at du skal have tjekket dit syn

Dette indhold er sponsoreret

Synsproblemer er en meget almindelig forekomst. Faktisk er der mere end 70 procent af alle danskere, der på et tidspunkt oplever synsproblemer. Langt de fleste af disse synsproblemer kan – hvis de opdages i tide – afhjælpes med enten briller eller kontaktlinser.

Det er dog de færreste, der får tjekket deres syn hvert halve år, som ellers ifølge optikere er det optimale. Det er dog en rigtig god idé at få tjekket synet regelmæssigt, så man kan opdage og forebygge eventuelle synsproblemer i tide. Det er også altid en god idé at få tjekket synet, hvis man oplever synsforandringer og er i tvivl om der er noget galt.

Vi har her samlet 5 tegn på, at du bør få tjekket dit syn

Vedvarende hovedpine

Der kan være mange grunde til, at man oplever hovedpine. Det er en meget almindelige forekomst hos mange danskere. Hvis der dog er tale om en vedvarende hovedpine, kan det være tegn på, at du anstrenger dine øjne for meget for at kunne se skarpt. Det kan betyde, at du har brug for enten briller eller kontaktlinser for at komme af med din hovedpine.

Uskarpe genstande

Hvis du er vant til at se skarpt, men ting lige pludselig bliver uskarpe, når du f.eks. fokuserer på en bestemt ting eller en bestemt side i en bog, kan det være tegn på, at du brug for briller eller kontaktlinser.

Trætte øjne

Når dine øjne hurtigt blive tunge og trække, når du f.eks. sidder og arbejder på computeren eller læser en bog, kan det være tegn på, at du overanstrenger dine øjne. Det kan betyde, at du har brug for briller eller kontaktlinser.

Dobbeltsyn

Hvis du oplever dobbeltsyn, som ikke forsvinder, når du lukker det ene øje eller generelt oplever at dit syn føles sløret, kan det være tegn på begyndende grå stær. Det er dog ikke verdens undergang. Grå stær kan nemlig opereres, så dit syn bliver normalt igen.

Røde øjne

Der kan være mange grunde til at du får røde øjne. Det kan ske, hvis du f.eks. overanstrenger øjnene, har en infektion eller en blodsprængning – men det kan også være tegn på øjensygdom. Det er i dette tilfælde derfor vigtigt, at du søger hjælp hos enten en øjenlæge eller en optiker.

Oplever du nogle af ovenstående symptomer? Du kan bestille tid hos denne optiker i Fredericia og få svar på alle dine spørgsmål.